Visa Izjava o kolačićima

Datum stupanja na snagu: 31. mart 2023.

Vodič za kolačiće i druge tehnologije

  • Kolačići

Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje veb lokacije smeštaju u vaš računar ili druge uređaje povezane sa internetom da bi identifikovale vaš pretraživač ili sačuvale podatke ili postavke u vašem pretraživaču. Kolačići nam omogućavaju da vas prepoznamo kada ponovo posetite naš sajt. Takođe, pomažu nam da omogućimo personalizovano korisničko iskustvo i mogu nam pomoći u otkrivanju određenih vrsta prevare.

Kolačići prvog lica su oni kolačići koje postavlja Visa ili ih na drugi način generiše domen koji se direktno posećuje, poput platforme društvenih mreža. Ove kolačiće koristi kompanija Visa i oni podrazumevaju neophodne kolačiće kao podršku osnovnim funkcijama naših veb lokacija i aplikacija.

Kolačiće trećeg lica postavlja druga kompanija, uključujući pružaoce usluga, platforme društvenih mreža i oglašavanje trećih lica. Kolačiće koje postavljaju treća lica mogu čitati ova treća lica kada posetite druge lokacije u mreži oglašavanja, omogućavajući pravljenje profila vašeg onlajn ponašanja tako da treće lice može postavljati ciljane oglase svih svojih klijenata.

  • Piksel oznake i veb svetionici (Web Beacons)

Piksel oznake (takođe se nazivaju i veb svetionici) su sitne grafičke slike i mali blokovi koda koji se nalaze na stranicama veb lokacije, oglasima ili u e-poštama koje nam omogućavaju da utvrdimo da li ste obavili određenu radnju. Kada pristupite ovim stranicama ili kada otvorite e-poštu, oznake nam šalju informaciju da ste pristupili veb stranici ili otvorili e-poštu. Ovi alati omogućavaju nam da izmerimo odgovor na naša saopštenja i poboljšamo naše veb stranice i promocije.

  • Serverski dnevnici

Serverski dnevnici beleže aktivnosti na našim veb lokacijama. Druge vrste dnevnika prikupljaju slične informacije iz naših aplikacija. Ovi dnevnici beleže informacije o uređaju koji koristite da pristupite našoj veb lokaciji, tipu operativnog sistema, vrsti pretraživača, domenu i drugim sistemskim postavkama, kao i jeziku koji vaš sistem koristi kao i državi i vremenskoj zoni u kojoj se vaš uređaj nalazi. Naši dnevnici takođe beleže IP adrese uređaja koji koristite za povezivanje na internet. IP adresa je jedinstveni identifikator koji je uređajima neophodan radi identifikacije u međusobnom saobraćaju putem interneta. Takođe, možemo prikupljati informacije o veb lokaciji koju ste posetili pre nego što ste došli na sajt kompanije Visa i o veb lokaciji koju posetite nakon što napustite naš veb stranicu.