Stvaramo mogućnosti za svakoga

Kao pouzdana mreža i svetski lider u digitalnim plaćanjima, uklanjamo prepreke i uključujemo ljude u globalnu ekonomiju. Naša svrha je rešavanje problema uz najbolje načine plaćanja i primanja uplata.

Inovacije osmišljene da svima pomognu

Živimo za inovacije, one su srž našeg poslovanja i u centru svega što radimo.

Visa pomaže pokretanje globalne ekonomije

Povezujemo i spajamo kompanije, banke i državne uprave u preko 200 zemalja i teritorija širom sveta.

4.3 B

Visa kartice povezuju ljude širom sveta¹

~14 K

Finansijske ustanove²

276 B

Platne transakcije³

130 M+

Lokacije prodavaca širom sveta⁴

Transformišemo transakcije

Vidimo ogromne mogućnosti za rast u svetu plaćanja i ulažemo posebne napore kako bi se 18 milijardi dolara potrošnje obavljalo u vidu digitalnih plaćanja umesto korišćenjem gotovine i čekova.

Stvaramo mogućnosti

Sarađujemo sa velikom i rastućom listom mreža i ovakvim sistemom poslovanja obezbeđujemo digitalno plaćanje potrošačima, kompanijama i vladama širom sveta jer olakšavamo plaćanja i posao između fizičkih lica, B2C (business-to-customer, poslovanje između kompanija i potrošača), B2B (business-to-business, poslovanje između kompanija) i G2C (government-to-citizen, poslovanje između vlade i građana).

Podržavamo vaše poslovanje

Načini i sistemi plaćanja se stalno razvijaju. Isto važi i za vaše poslovanje. Zato je tu kompanija Visa. Našim klijentima nudimo paket usluga koji uključuje sve od upravljanje prevarama i praćenja bezbednosti do podataka o proizvodima, konsultantskih usluga i analitike.


Začetnici tehnologije plaćanja

Naše putovanje počinje 1958. godine, one godine kada je Banka Amerike pokrenula svoj prvi program kreditnih kartica za potrošače u SAD. U inostranstvo smo se proširili 1974. godine, a debitnu karticu smo uveli 1975. 2007. godine, regionalne kompanije iz celog sveta udružile su se kako bi oformile kompaniju Visa Inc. koja je 2008. izašla na berzu sa jednom od najvećih inicijalnih javnih ponuda u istoriji. Danas poslujemo u preko 200 zemalja i teritorija sa proizvodima i uslugama dostupnim na karticama, laptop računarima, tabletima, mobilnim i drugim uređajima. Neprestano se razvijamo, ali naša svrha ostaje ista – imati najbolji način plaćanja i omogućiti plaćanje za svakoga i svuda.

BankAmericard

1958

Banka Amerike prikazala je BankAmericard, prvu karticu sa funkcijom „revolving kredita”

Rođena je Visa

1976

BankAmericard postaje Visa – ime koje zvuči isto na svim jezicima

Upoznajte Visa Inc.

2007

Visa formira globalnu korporaciju, dok Visa Europe ostaje u vlasništvu svojih članova

Visa’s Lynne Biggar, Kelly Tullier, & a group of 10+ year employees joined by NYSE President Stacey Cunning to celebrate Visa’s 60 years of existence.